Енергийният експерт Красимир Манов заяви, че процесът с продажбата на рафинерията

...
Енергийният експерт Красимир Манов заяви, че процесът с продажбата на рафинерията
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Лукойл е златната кокошка на българската икономика, да имаш рафинерия е машина за пари

Енергийният специалист Красимир Манов заяви, че процесът с продажбата на рафинерията на " Лукойл " в Бургас върви още от пролетта.

" Най-вероятно ще се случи. Колкото и да ми е неприятно, би трябвало да се съглася с президента. Оказва се, че едни шарлатани, които той ни ги докара, се показаха по най-безобразния метод. Това граничи с национално изменничество. Скритият министър председател Асен Василев прави нелепости. Накрая България евентуално ще заплаща големи суми, ще ги плащаме всички ние ", разяснява Манов пред Bulgaria ON AIR.

Манов напомни, че е предложил рафинерията да бъде национализирана. Ако това нещо е било сторено, нямаше да имаме проблеми с дупки в бюджета, счита специалистът.

" Лукойл " е златната кокошка на българската стопанска система. Да имаш рафинерия е машина за пари, облагите са големи. Трябваше да си вземем рафинерията. Всички, които са управлявали, работят в интерес на Русия - в този случай с " Лукойл ". Асен Василев е техен човек, те нищо няма да създадат против " Лукойл ". Рафинерията е на международно равнище и е много скъпа. Можеше непосредствено да я приберем, без да им платим нищо ", безапелационен е Манов.

По думите му концепцията на дерогацията е, че трябваше да плащаме с 0,80 - 1 лев по-малко за литър бензин и дизел. 

" Става въпрос за забележимия неуспех на един финансов министър - Асен Василев. Всички му споделяха, че няма да можем да вържем бюджета. Ето го резултата, чуди се от кое място да ги вземе тези пари. С половин уста изплака, че ще взимаме нов външен дълг. " Газпром " мислят 1000 години преди Асен Василев. " Газпром " няма да му заплати, а абсурдът занапред ще се разраства. Асен Василев е в невъзможност, ще му махнат главата в Народното събрание. Некадърни са и не могат да ръководят, тези хора ще ни вкарат в интернационалните кавги, виждате реакциите на Унгария и Сърбия ", сподели още Манов.

Според него " Булгартрансгаз " е тотално декапитализиран и в големи задължения. Гостът увери, че като количество газ няма да имаме проблеми да си подсигурим отоплението тази зима. 

Красимир Манов е на мнение, че въглищната ни енергетика би трябвало да работи колкото може повече, а производството на фотоволтаиците сега е нула.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР